Tréningek

Tréningjeink segítségével munkatársai képességei, készségei fejleszthetőek, tudásuk csiszolható!

Miért hasznosak a tréningek?

!

Növelik a résztvevők hatékonyságát olyan helyzetekben, amelyek a munkához kötődnek és kihívást, vagy nehézséget jelentenek.

Nemcsak az egyén, hanem a munkatársakkal való együttműködés is fejlődik.

Specifikus tudást és gyakorlatot adnak, a munkatársak egyre több helyzetben állják meg a helyüket (pl. prezentációs technika tréning)

A hasznos tréningen a résztvevők:

1) Tudást kapnak az adott témával kapcsolatban
2) Gyakorolhatnak új működéseket és átültethetik gyakorlatba az új tudást
3) Csiszolhatják képességeiket
4) Saját élményt szereznek a tréning témájával kapcsolatban
5) Ispirálódnak, megkezdődik náluk a változás

Miért érdemes minket választani?

Tapasztalt trénerek

Csak gyakorlott, rendszerben és folyamatokban gondolkodó trénerekkel dolgozunk – nincs köztünk olyan, akinek nincs minimum 10 év tapasztalata.

Személyre szabott

A tréningeket mindig a csoportra szabjuk – lehetőség szerint a Selfmapping teszt segítségével tesszük meg, vagyis az előzetes felmérés alapján állítjuk össze.

Változatos módszertan

Változatos módszertant alkalmazunk.

Sajátélmény

Előnyben részesítjük a gyakorlatot és a sajátélményt.

Utánkövetés

Nyílt tréningek esetén utánkövetéssel inspiráljuk a résztvevőket a későbbiekben. Ez lehet egy e-mail emlékeztető, egy-két érdekes téma, vagy plusz feladat.

Tréningjeink

Céges tréningek

A tréner úgy alakítja ki a tréning folyamatát, hogy az illeszkedjen a csoporttagok képességeihez, tudásához, gyakorlatához és a tréning közben is változásokat eszközöl a csoport aktuális igényeinek megfelelően. A tréning célját a megrendelő határozza meg, a tematikát pedig az alapoktól kezdve ez alapján építjük az egyéni igényeknek megfelelően.

Nyílt tréningek

Előzetesen meghatározott téma és célkitűzés, amely az előzetes Selfmapping felmérés és a csoport tréningen felmerülő igényeinek megfelelően alakítható.

Vélemények

Sokféle szempontból dicsérhetném, milyen gyors, strukturált, alapos, könnyen értelmezhető és vizuális, átfogó és cselekvésre ösztönző a Selfmapping. Én mégis az egyszerű felhasználhatóságában és hitelességében látom a Selfmapping igazi különlegességét. Megnyugtató számomra, hogy olyan tapasztalt szakemberek állították össze, akiknek napi gyakorlatuk van egyének, vezetők, csoportok és szervezetek fejlesztésében. Őszintén ajánlom a Selfmappinget valamennyi HR-es és vezető kollégáimnak.
Bognár Anett

HR igazgató, DHL

Számomora a Selfmapping metodológia alkalmazásának a legnagyobb előnye, hogy kipróbált, nagyon magasszintű, pszichológiai alapokon nyugvó, objektív tudást nyerhetünk belőle. Ezt az ismeretet mi több módon is tudtuk hasznosítani. Egyrészt a vállalatunknál működtetett személyes fejlődési tervezéshez rendkívül fontos hozzáadott érték. Másrészt a csapaton belüli személyközi dinamikákat is nagymértékben segít megérteni. Bátran ajánlom a Selfmappinget mindazoknak, akik a HR munkához kiemelkedően igényes segítséget keresnek.
Berényi Attila

Ügyvezető igazgató, PepsiCo Hungary

A munkatársakon nagyon nagy a nyomás, erőn felül kell teljesíteniük, változik a külső környezet, a szervezet, a folyamatok. Azt, hogy hogyan képesek a vezetők és a kollégák megküzdeni ezekkel a kihívásokkal egyéni és csapat szinten – véleményem szerint a siker, a munkavállalói elégedettség és motiváltság kulcsa. A Selfmapping erre a problémára nyújt praktikus és gyors segítséget: szinte “gombnyomásra” kaphatunk – mind egyéni, mind csoportos – állapotfelmérést, és ami ennél is fontosabb: gyakorlatias és praktikus megoldási javaslatokat.
Kovács Viktória

Regionális HR vezető, AVON

Referenciák

Írjon üzenetet nekünk!