Coaching

Selfmappingre építve

Mi a coaching?

A coaching egy együttműködési folyamat, amely az ügyfél (coachee) céljainak elérését támogatja saját eszköztára bővítésével.

A coach ennek a folyamatnak a segítője.

Vélemény Business coachingról

Miután vállalati vezetőként új menedzsmentbe kerültem, új tulajdonos alá, segítséget kértem Dr. Marik Ágnestől a szervezeti és kulturális változások és az abból eredő feszültségek feldolgozása érdekében.
Támogatásával olyan ösztönző és nyugodt, kiszámítható munkakörnyezetet tudtam kialakítani magam körül, hogy a kollégáim a mai napig hálásak érte.
Ágnes kivétel nélkül mindig figyelt rám, őszintén elmondta a véleményét, akkor is, ha az nem esett jól. Türelmes hallgatásával mindig megnyugtatott és közben pedig finoman áthangolta a munkamódszereimet. Karrierem és szakmai fejlődésem egyik fontos pillére volt az Ágnessel kéthetenként, majd aztán havonta, kéthavonta eltöltött coaching ülés.
Nagyon hálás vagyok neki.


(Horváth Tibor, Magyar Földgázkereskedő Zrt.)

SZOLGÁLTATÁSAINK

Business & Executive Coaching

Lényege a vezetői hatóerő célirányos megerősítése, hogy kiváló teljesítményt lehessen elérni a vezetett területen és csapatban rejlő potenciál kiaknázásával.

Life Coaching

A kiváló energiaszint, az énidő védelme és az egyes szerepekkel (vezető, szülő, stb.) való elégedettség növelése áll a life coaching folyamatok középpontjában.

Karrier-coaching

A érdeklődésnek, motivációnak és tehetségnek megfelelő munka az, ami a legtöbb örömöt és sikerélményt adja. A központban ennek megtalálása és elérése áll.

Páros Coaching

Lényege két vezető egyidejű támogatása, közös nehézségek és célok mentén. Az egymásra támaszkodás, a közös erőfeszítés kiváló összehangoló erő.

Team Coaching

A résztvevők közösen keresik a hatékonyabb működéshez szükséges megoldásokat, miközben egymástól tanulva önmaguk is eredményesebbé válnak.

Az eredményesség ellenőrzése

A Selfmapping vonaldiagramja alkalmas a változások követésére. Így tudjuk például visszamérni a vezetői coaching ülések eredményességét. Az itt látott példa a coaching folyamat elején, majd 6 hónapnyi intenzív (12 ülés) és 1 évnyi utánkövető coaching folyamat lezárása előtt készült.

Selfmapping I. modul vonaldiagramja jól mutatja, hogy a megcélzott kompetenciák erősödésével hogyan múlnak el a stresszbetegségek.

Selfmapping II. modul vonaldiagramja látható teszi, hogy a megcélzott készségek, kompetenciák valóban stabilan javultak-e.

Vélemények

Sokféle szempontból dicsérhetném, milyen gyors, strukturált, alapos, könnyen értelmezhető és vizuális, átfogó és cselekvésre ösztönző a Selfmapping. Én mégis az egyszerű felhasználhatóságában és hitelességében látom a Selfmapping igazi különlegességét. Megnyugtató számomra, hogy olyan tapasztalt szakemberek állították össze, akiknek napi gyakorlatuk van egyének, vezetők, csoportok és szervezetek fejlesztésében. Őszintén ajánlom a Selfmappinget valamennyi HR-es és vezető kollégáimnak.
Bognár Anett

HR igazgató, DHL

Számomora a Selfmapping metodológia alkalmazásának a legnagyobb előnye, hogy kipróbált, nagyon magasszintű, pszichológiai alapokon nyugvó, objektív tudást nyerhetünk belőle. Ezt az ismeretet mi több módon is tudtuk hasznosítani. Egyrészt a vállalatunknál működtetett személyes fejlődési tervezéshez rendkívül fontos hozzáadott érték. Másrészt a csapaton belüli személyközi dinamikákat is nagymértékben segít megérteni. Bátran ajánlom a Selfmappinget mindazoknak, akik a HR munkához kiemelkedően igényes segítséget keresnek.
Berényi Attila

Ügyvezető igazgató, PepsiCo Hungary

A munkatársakon nagyon nagy a nyomás, erőn felül kell teljesíteniük, változik a külső környezet, a szervezet, a folyamatok. Azt, hogy hogyan képesek a vezetők és a kollégák megküzdeni ezekkel a kihívásokkal egyéni és csapat szinten – véleményem szerint a siker, a munkavállalói elégedettség és motiváltság kulcsa. A Selfmapping erre a problémára nyújt praktikus és gyors segítséget: szinte “gombnyomásra” kaphatunk – mind egyéni, mind csoportos – állapotfelmérést, és ami ennél is fontosabb: gyakorlatias és praktikus megoldási javaslatokat.
Kovács Viktória

Regionális HR vezető, AVON

Referenciák

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.