Coaching

Coaching a Selfmapping módszerrel!

SZOLGÁLTATÁSAINK

A coaching folyamat olyan együttműködés a kliens és a coach között, amely a kliens egyéni – szakmai, üzleti, kliensi, stb. – céljainak elérését tűzi ki célul, mégpedig olyan módon, hogy a siker a kliens megoldó kapacitás bővülésének eredménye legyen.

A sikeres coaching folyamat biztosítja a klienst pontosan meghatározott céljai elérését egy izgalmas kihívás keretein belül, melynek célja, hogy magabiztosabb és hatékonyabb legyen.

A kliens Selfmapping teszt kitöltése

Az első találkozót megelőzően a résztvevő kitölti a Selfmapping tesztet. Ez támpontot ad számunkra személyisége és egyéni igényei felméréséhez.

Selfmapping teszt elemzése, és visszajelzés

Feltérképezzük, hogy az egyén által kívánatos változáshoz milyen lépések vezetnek el a leggyorsabban, és legbiztosabban. Vannak olyan készségek, melyek nem fejleszthetőek, ebben az esetben feladatunk, hogy a klienst más módon segítsük kívánt célja elérésében.

A csapat vizsgálata

Az egyéni elemzésen kívül felmérhetjük a vezetett csapatot (csapatokat) is, majd a kölcsönhatásukat azonosítjuk. Azt keressük, hogy mit tud tenni a kliens, hogy saját maga és a csapata számára is hasznos legyen a coaching folyamat, valamint, hogy milyen gyengeség van a csapatban, amire a kliensnek kevés ráhatása van.

A közös munka

A szakértő és kliens előre meghatározott időközönként közösen értékel, a találkozók között pedig a kliens az egyéni fejlődését célzó feladatokat végez el.

Visszamérés

A coaching folyamat eredményessége pontosan mérhető a záró Selfmapping teszt kitöltésével.

Miért érdemes minket választani?

Olyan fejlesztési utat készítünk, amely a kliens és csapata közös sikerét/megküzdését együttesen segíti!

 Csak gyakorlott, rendszerben és folyamatokban gondolkodó coachokkal dolgozunk – nincs köztünk olyan, akinek nincs minimum 10 év tapasztalata

Változatos módszertant alkalmazunk

Módszerünk elsődleges szempontja a gyakorlatiasság és a sajátélmény

Vélemények

Sokféle szempontból dicsérhetném, milyen gyors, strukturált, alapos, könnyen értelmezhető és vizuális, átfogó és cselekvésre ösztönző a Selfmapping. Én mégis az egyszerű felhasználhatóságában és hitelességében látom a Selfmapping igazi különlegességét. Megnyugtató számomra, hogy olyan tapasztalt szakemberek állították össze, akiknek napi gyakorlatuk van egyének, vezetők, csoportok és szervezetek fejlesztésében. Őszintén ajánlom a Selfmappinget valamennyi HR-es és vezető kollégáimnak.
Bognár Anett

HR igazgató, DHL

Számomora a Selfmapping metodológia alkalmazásának a legnagyobb előnye, hogy kipróbált, nagyon magasszintű, pszichológiai alapokon nyugvó, objektív tudást nyerhetünk belőle. Ezt az ismeretet mi több módon is tudtuk hasznosítani. Egyrészt a vállalatunknál működtetett személyes fejlődési tervezéshez rendkívül fontos hozzáadott érték. Másrészt a csapaton belüli személyközi dinamikákat is nagymértékben segít megérteni. Bátran ajánlom a Selfmappinget mindazoknak, akik a HR munkához kiemelkedően igényes segítséget keresnek.
Berényi Attila

Ügyvezető igazgató, PepsiCo Hungary

A munkatársakon nagyon nagy a nyomás, erőn felül kell teljesíteniük, változik a külső környezet, a szervezet, a folyamatok. Azt, hogy hogyan képesek a vezetők és a kollégák megküzdeni ezekkel a kihívásokkal egyéni és csapat szinten – véleményem szerint a siker, a munkavállalói elégedettség és motiváltság kulcsa. A Selfmapping erre a problémára nyújt praktikus és gyors segítséget: szinte “gombnyomásra” kaphatunk – mind egyéni, mind csoportos – állapotfelmérést, és ami ennél is fontosabb: gyakorlatias és praktikus megoldási javaslatokat.
Kovács Viktória

Regionális HR vezető, AVON

Referenciák

Írjon üzenetet nekünk!