SZERVEZETFEJLESZTÉS

Teremtsen stabil alapokat, átlátható folyamatokat és inspiráló légkört munkahelyén!

A szervezetfejlesztés célja a kiváló teljesítmény

Az alábbi területeken nyújtunk támogatást:

Szervezeti diagnózis

Növelje a cég potenciálját és minimalizálja a kockázatokat!

b

Menedzsment analízis

Építsen olyan vezetői teamet, amelyik hatékony, inspiráló és elkötelezett!

Folyamat- és együttműködés fejlesztés

Legyen átlátható, összehangolt és ügyfélcentrikus a cég működése!

Vezetőfejlesztés

Céltudatos, proaktív, bevonó és motiváló vezetői körrel dolgozzon!

Tehetségmenedzsment

Tegyen azért, hogy a tehetséges emberek örömmel maradjanak a cégnél!

Változásmenedzsment és kezelés

Hozza ki a legtöbbet a változásokból és könnyítse meg a folyamatot mások számára!

/

Stratégiai HR támogatás

Vonjon be plusz tudást, tapasztalatot és külső erőforrást a HR célok eléréséhez!

Lépései

Igényfelmérés

Felmérjük a Megrendelő igényeit, elvárásait, céljait, az időkereteket és erőforrásokat. amelyekből gazdálkodni lehet.

Vizsgálat

Interjúkat készítünk, átnézzük a meglévő struktúrát, folyamatokat és dokumentumokat, majd a Selfmapping teszt segítségével felmérjük a kérdéses csoportokat

Elemzés

Szakembereink elkészítik a szervezet vagy kisebb csoport elemzését mely a diagnózis alapját adja.

Diagnózis

Összefoglaljuk a feltárt erősségeket, kockázatokat és fejlesztendő területeket, majd a teljes képet figyelembe véve fejlesztési javaslatokat dolgozunk ki.

Akcióterv

Meghatározzuk a konkrét és összehangolt akciótervet, finomhangolva a megadott időkerettel és erőforrásokkal.

Megvalósítás

Szakértőink támogatást nyújtanak az akciótervek gyakorlati megvalósításában.

A Selfmapping kimagasló szervezetdiagnosztikai eszköz,

mert valamennyi célkitűzést egyszerre és egyidejűleg támogatja.

˜

Egy tesztfelméréssel bármekkora terület vizsgálható, és azon belül több csoport képezhető.

˜

Akár 1 óra alatt a teljes cégről, annak valamennyi szakterületéről és csoportjáról humándiagnosztikai felmérés készíthető.

A teszt eredményeiből azonnal láthatók és összefüggéseiben elmezhetők:

 

  • A szervezet kockázatos pontjai
  • A menedzsment team működésének hatása
  • A vezető és csapata kölcsönhatása
  • A folyamatok átláthatósága
  • Az összes csoport, akár összehasonlítva
  • A csoportok közötti kölcsönhatások
  • A változások hatása vagy a kezelés fontos pontjai

SZOLGÁLTATÁSAINK

Szervezeti diagnózis
Mikor van rá szükség? Várható eredmény

Több módszerrel próbálkoztak már a munkatársak megtartására vagy az elégedettség, elkötelezettség növelésére, de nem értek el eredményt?

Szeretnék növelni a szervezet, vagy egyes szervezeti egységek eredményességét, de még nem sikerült megtalálni a megfelelő módszert?

A szervezeti diagnózis megmutatja, melyek az eddig fel nem tárt rejtett kockázatok, és mely erősségekre lehet építeni a jövőben. Ezek ismeretében megtudhatja, hogyan lehet erősebbé tenni a céget vagy egy-egy szakterületet.

Átfogó, konkrét lépéseket tartalmazó akciótervet kap a feltárt problémák, hiányok, kockázatok kezelésére, építve a meglévő erősségekre és azok kiaknázására.
Menedzsment analízis
Mikor van rá szükség? Várható eredmény

Egy cég sikerességének kulcsa abban rejlik, a menedzsment tagjai hogyan tudnak együttműködni egymással, hogyan tudják a személyiségbeli különbségeket egymás és a szervezet javára fordítani.

A menedzsment analízis segít feltárni az egyéni erősségeket és fejlődési lehetőségeket, a csoport elemzése pedig felszínre hozza, hogyan tud a menedzsment team még többet kihozni magából, és hogyan lesz képes folyamatosan megújulni.

A vezetők egyéni, a team pedig közös akciótervet kap, mely összehangoltan kezeli a kockázatokat, és megmutatja, a team tagjai rövid és hosszú távon hogyan hathatnak inspirálóan egymásra.

Folyamat- és együttműködés fejlesztés
Mikor van rá szükség? Várható eredmény

Gyakran előfordul, hogy bizonyos folyamatok, projektek azért nem haladnak megfelelően, mert nem egyértelműek a feladatok és hatáskörök.

A diganózis eredményeképp láthatóvá válnak a fejlesztési és beavatokozási pontok, érthetővé válik, mely folyamatokat és mely csoportok együttműködését szükséges fejleszteni.

Átlátható, összehangolt és letisztult folyamatok várhatók csoportokon belül és csoportok között. Az együttműködés fejlesztése következtében az eredményesség hosszú távon fenntartható lesz.
Vezetők fejlesztése
Mikor van rá szükség? Várható eredmény
Az egyes területeken a növekvő, vagy az állandó fluktuáció a vezetői működés kockázatait mutatja. Hasonlóan, vezetői készségbeli hiányosságokra utalhat az eredmények stagnálása vagy romlása, de érdemes odafigyelni az apró jelzésekre, vagy akár a munkavállalók őszinte megnyilvánulásaira egy-egy vezetővel kapcsolatban. Ha ezek alapján a vezető valamely készségének hiánya feltételezhető, célzott fejlesztés szükséges. Erősségeivel, fejlesztendő területeivel és az esetleges veszélyekkel tisztában lévő, tudatos vezetői csapatot segítünk létrehozni és fenntartani.

Tehetség-menedzsment
Mikor van rá szükség?  Várható eredmény

Nehéz a fiatal tehetségek megtartása.

Általánosságban igaz, hogy nem eléggé elkötelezettek a munkavállalói.

Nehezen talál eszközöket az ígéretes, tehetséges jelöltek bevonzására.

Érdemes lenne fejleszteni a munkáltatói márkán.

Segítünk olyan tehetség menedzsment stratégiát, folyamatokat és eszköztárat kidolgozni, mely tartósan motiválttá és elkötelezetté teszi a munkatársakat, így még vonzóbb munkáltatóvá tud válni.
Változás-menedzsment
Mikor van rá szükség? Várható eredmény
Ha tudja, hogy a cégben nagy volumenű változások várhatók, érdemes rá minden szinten fölkészülni. A változással szembeni ellenállás, illetve a vele járó stressz és elégedetlenség startégiai tervezéssel és tudatos kivitelezéssel csökkenthető. Ebben segítenek változás-menedzsment eszközeink. Támogatásunkkal világos célok mentén, kiszámítható lépésekben és higgadt légkörben zajlanak le jelentős változások, a vezetők és munkatársak rezilienciája megerősödik.

Stratégiai HR támogatás és képzés
Mikor van rá szükség? Várható eredmény
Amennyben eddig nem volt hangsúlyos a cégben a HR üzleti partner szerepe, de érzi a szükségességét, hasznos stratégiai támogatást igénybe venni a rendszer kiépítéséhez, így már a kezdetektől jól kialakított, hosszú távon működőképes HR támogatással tud dolgozni.
Abban az esetben is segítségére lehetünk, ha a már meglévő HR struktúrát szeretné átalakítani, modernizálni, hatékonyabbá tenni.
A cég igényeire szabott HR rendszereket és folyamatokat dolgozunk ki és segítünk bevezetni, így a HR stratégiai partneri szerepe megerősödik, valóban üzleti folyamatokat támogató funcióvá válik.

Visszajelzések

Nehéz feladat a leépítés, egy gyáregység bezárása. A Szinkrónia Kft. munkatársai végig segítettek minket, hogy átlátható, világosan kommunikálható, részleteiben is átgondolt folyamaton menjünk keresztül. A munkatársaink nagyon elégedettek voltak a tőlünk kapott támogatással, mi pedig azzal, amit a külső szakemberek adtak a nekünk.

Józsa Ágnes

HR vezető, Emerson Process Management Mo Kft

Kis létszámmal működő vállalkozás vezetőjeként először pénzkidobásnak tűnt, hogy külső HR tanácsadásra költsünk. Ma úgy gondolom, hogy életem egyik legjobb befektetése volt. Amikor elkezdtem a vállalkozást, közel 20 évvel ezelőtt úgy gondoltam, az lesz a legjobb, ha mindent én csinálok meg. Elértem oda, hogy ez nem ment, nem is voltam minden feladathoz elég képzett és elegendő időm sem volt mindenhez, pedig állandóan dolgoztam. A tanácsadás olyan dolgokra világított rá amelyek, megvalósítása után sokkal eredményesebbek lettünk, nőtt a profit és mindemellett nekem sokkal több szabadidőm lett.

Virág Ádám

Tulajdonos, Skandináv Fatelep

Referenciák

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.