Csoportdinamika a Vezetésben

Vezetőfejlesztő program

A program célja:

A vezetők számára olyan tudás és eszköztár átadása, melyek segítségével csoportdinamikai szemlélettel, céltudatosan, erős kompetenciákkal leszenek képesek csapatuk irányítására.

˜

A programot olyan vezetőknek ajánljuk, akik munkatársi vagy vezetői csapatot irányítanak, és úgy érzik, nem mindig tudják pontosan, mi a helyes lépés az egyes, csapatot érintő helyzetekben.

Csoportdinamika és vezetés

Minden csoport folyamatos változásban van, amit ezernyi kölcsönhatás alakít. Változik a környezet, a célok, a feladatok, a vezetők és munkatársak energiaszintje, teljesítménye és egymással való kapcsolata, cserélődnek a csapat tagjai, stb. Ezt az állandó formálódást csoportdinamikának nevezzük. Elsődlegesen a vezetők feladata és felelőssége elérni, hogy a csoportfolyamat konstruktív irányba mutasson. Ehhez fontos ismerni a csoportdinamika valamennyi összetevőjét, a beavatkozás lehetőségeit és eszköztárát. Programunk ehhez nyújt segítséget. 

A PROGRAM FELÉPÍTÉSE

A

Megtanítjuk a résztvevőknek, hogyan lehet pontos képet alkotni adott csoportól, és ennek alapján meghatározni a vezetői célkitűzéseket. Mindezt csoportdinamikai ismeretekkel egészítjük ki.

A

Meghatározzuk, milyen vezetői kompetenciák szükségesek az egyes csoportdinamikai összetevők változtatásához, majd gyakorlatokkal megerősítjük ezeket.

A

Módszereket és eszköztárakat adunk, hogy gyorsan és hatékonyan tudják tervezni, irányítani és követni a változásokat az általuk vezetett csoportokban.

Várható végeredmény

R

A résztvevők tudatosabb vezetőkké válnak, felkészültek lesznek arra, hogy saját csapatukban konstruktív folyamatokat indítsanak el és tartsanak fenn.

A PROGRAMOT TARTÓ SZAKEMBEREINK

Pethő Bálint

Szervezetfejlesztő & Tanácsadó & Coach & Tréner

Szervezet és munkapszichológus vagyok. Szervezetek, csoportok, és egyének fejlesztésével foglalkozom tanácsadóként, vezetői coachként és trénerként. Közel 10 évig dolgoztam HR-esként multinacionális környezetben, szervezet- és személyzetfejlesztés, foglalkoztatás-javadalmazás, toborzás-kiválasztási területeken. HR tanácsadóként kompetencia alapú HR rendszereket fejlesztek, többek közt tehetség- és karriermenedzsment, vezetőfejlesztés, munkakörértékelés, teljesítményértékelés, kompetenciamérés és értékelés, toborzás és kiválasztás témákban. Szervezetfejlesztőként teljes vállalatokat vagy szakterületeket érintő szervezet-átalakítási, fejlesztési projekteket vezetek a diagnózis felállításától a fejlesztések operatív megvalósítáig. Tanácsadói munkám mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen ügyvivő szakértőként szervezetfejlesztés, humánerőforrás menedzsment témákban elméleti és gyakorlati kurzusokat tartok és a Mentálközpontban egyéni pszichológiai tanácsadással foglalkozom.

Pékó Éva

Coach & Tréner & Tanácsadó

Mérnöki és közgazdasági diplomával rendelkezem. Mintegy tíz évet dolgoztam nagyvállalatoknál tanácsadóként és senior projektvezetőként. Az elmúlt nyolc évben számos elismert magyar és külföldi szakembertől tanultam különböző egyéni-, és csoportcoaching módszereket, eszközöket. Coachként és trénerként az önismeret, valamint az önbizalom növelésében segítek, melynek jelentős hatása van a döntéshozatalra, a konfliktusok megoldására, a hatékony kommunikációra és az időgazdálkodásra. Azért köteleztem el magam a Selfmapping rendszer mellett, mert az az embert holisztikusan, a test-lélek-szellem egységében vizsgálja és nem címkézi vagy ítéli meg, hanem arra a lehetőségre mutat rá, hogy célzott energiabefektetéssel mennyi minden változhat meg előnyére.

Durucskó Zoltán

Rendszerszemléletű coach

Programozó matematikusként végeztem. Hosszú évekig dolgoztam multinacionális környezetben. Rendszerszemléletű coach képesítést, majd több száz órás coaching tapasztalatot szereztem. A munkámat azzal a küldetéssel végzem, hogy a vezetők energikusan, céltudatosan és felkészülten, a képességeik legjobb használatával tudják támogatni a gondjaikra bízott csapatokat. A Selfmapping teszt használatával gyorsabban és pontosabban tudjuk azonosítani a fókuszterületeket és vissza tudjuk mérni a változást.

A program időtartama: 3 x 2 nap

Bővebben érdekli a csoportdinamika?

Olvassa el legújabb blogbejegyzésünket!

Tovább a blogra!

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.