Csoportdinamika a Vezetésben

Vezetőfejlesztő program

A program célja: A vezetők csoportdinamikai szemlélettel irányítsák a vezetők csapatukat – céltudatosan beavatkozva, erős kompetenciákkal, hatékony eszköztárral.

Akiknek ajánljuk

A programot saját vezetői vagy munkatársi csoportot irányító vezetőknek ajánljuk.

Csoportdinamika és vezetés

Minden csoport folyamatos változásban van, amit ezernyi kölcsönhatás alakít. Változik a környezet, a célok, a feladatok, a vezetők és munkatársak energiaszintje, teljesítménye és egymással való kapcsolata, cserélődnek a csapat tagjai, stb. Ezt az állandó formálódást csoportdinamikának nevezzük. Elsődlegesen a vezetők feladata és felelőssége elérni, hogy a csoportfolyamat konstruktív irányba mutasson. Ehhez fontos ismerni a csoportdinamika valamennyi összetevőjét, a beavatkozás lehetőségeit és eszköztárát. Programunk ehhez nyújt segítséget. 

A PROGRAM FELÉPÍTÉSE

A

A csoportdinamikai ismeretekkel párhuzamosan a program résztvevői megtanulják, hogyan lehet pontos képet alkotni adott csoportokról, illetve ennek alapján meghatározni a vezetői célkitűzéseket.

A

Meghatározzuk, hogy milyen vezetői kompetenciák szükségesek az egyes csoportdinamikai összetevők változtatásához és erősítjük ezeket.

A

Módszereket és eszköztárat kapnak, hogy gyorsan és hatékonyan tudják tervezni, irányítani és követni a változást a vezetett csoportoknál.

Végeredmény

R

A résztvevők tudatosabb vezetők, akik felkészültek arra, hogy saját csapatuknál konstruktív csoportfolyamatokat indítsanak el és tartsanak fenn

A PROGRAMOT TARTÓ SZAKEMBEREINK

Pethő Bálint

Szervezetfejlesztő & Tanácsadó & Coach & Tréner

Szervezet és munkapszichológus vagyok. Szervezetek, csoportok, és egyének fejlesztésével foglalkozom tanácsadóként, vezetői coachként és trénerként. Közel 10 évig dolgoztam HR-esként multinacionális környezetben, szervezet- és személyzetfejlesztés, foglalkoztatás-javadalmazás, toborzás-kiválasztási területeken. HR tanácsadóként kompetencia alapú HR rendszereket fejlesztek, többek közt tehetség- és karriermenedzsment, vezetőfejlesztés, munkakörértékelés, teljesítményértékelés, kompetenciamérés és értékelés, toborzás és kiválasztás témákban. Szervezetfejlesztőként teljes vállalatokat vagy szakterületeket érintő szervezet-átalakítási, fejlesztési projekteket vezetek a diagnózis felállításától a fejlesztések operatív megvalósítáig. Tanácsadói munkám mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen ügyvivő szakértőként szervezetfejlesztés, humánerőforrás menedzsment témákban elméleti és gyakorlati kurzusokat tartok és a Mentálközpontban egyéni pszichológiai tanácsadással foglalkozom.

Pékó Éva

Coach & Tréner & Tanácsadó

Mérnöki és közgazdasági diplomával rendelkezem. Mintegy tíz évet dolgoztam nagyvállalatoknál tanácsadóként és senior projektvezetőként. Az elmúlt nyolc évben számos elismert magyar és külföldi szakembertől tanultam különböző egyéni-, és csoportcoaching módszereket, eszközöket. Coachként és trénerként az önismeret, valamint az önbizalom növelésében segítek, melynek jelentős hatása van a döntéshozatalra, a konfliktusok megoldására, a hatékony kommunikációra és az időgazdálkodásra. Azért köteleztem el magam a Selfmapping rendszer mellett, mert az az embert holisztikusan, a test-lélek-szellem egységében vizsgálja és nem címkézi vagy ítéli meg, hanem arra a lehetőségre mutat rá, hogy célzott energiabefektetéssel mennyi minden változhat meg előnyére.

Durucskó Zoltán

Rendszerszemléletű coach

Programozó matematikusként végeztem. Hosszú évekig dolgoztam multinacionális környezetben. Rendszerszemléletű coach képesítést, majd több száz órás coaching tapasztalatot szereztem. A munkámat azzal a küldetéssel végzem, hogy a vezetők energikusan, céltudatosan és felkészülten, a képességeik legjobb használatával tudják támogatni a gondjaikra bízott csapatokat. A Selfmapping teszt használatával gyorsabban és pontosabban tudjuk azonosítani a fókuszterületeket és vissza tudjuk mérni a változást.

A program időtartama: 3 x 2 nap

Bővebben érdekel a csoportdinamika?

Olvasd el legújabb blogcikkünket!

Tovább a blogra!

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.