Kiválasztás

Optimalizálja kiválasztási folyamatát a Selfmapping módszer segítségével!

A Selfmapping teszt elemzésével lényegre törő leírást adunk az állásjelentkezők azon megoldási módjairól, amelyek a munkakörben való beválását meghatározzák.

Miért hasznosak a tréningek?

Mit csinálunk?

A teszt által felmért készségek, kompetenciáik és személyiségjellemzők elemzése alapján nagy biztonsággal megállapítható, hogy egy adott ember hogyan fog működni, milyen színvonalú megoldások várhatóak tőle, figyelembe véve a megrendelő által támasztott követelményeket. Jelentősen lecsökkentjük annak kockázatát, hogy olyan ember kerüljön felvételre, aki – bár az interjún jól szerepelt- várhatóan gyengén fog teljesíteni, a csapatba kevésbé tud beilleszkedni.

Hogyan zajlik a folyamat?

Ideális jelentkező meghatározása

A megrendelő meghatározza, hogy adott pozícióra milyen munkaerőre van szüksége.

Tájékoztatás

A kiválasztott jelentkezőket a megrendelő és a Selfmapping egyaránt tájékoztatja, és adatainak kezeléséhez engedélyt kér.

Teszt kitöltés

A jelentkező kitölti a Selfmapping tesztet.

Kiértékelés

A teszt alapján elemezzük a jelentkező személyiségét, készségeit, és kompetenciáit, melyet ezután írásos formában a megrendelőnek átadunk.

Vélemények

Sokféle szempontból dicsérhetném, milyen gyors, strukturált, alapos, könnyen értelmezhető és vizuális, átfogó és cselekvésre ösztönző a Selfmapping. Én mégis az egyszerű felhasználhatóságában és hitelességében látom a Selfmapping igazi különlegességét. Megnyugtató számomra, hogy olyan tapasztalt szakemberek állították össze, akiknek napi gyakorlatuk van egyének, vezetők, csoportok és szervezetek fejlesztésében. Őszintén ajánlom a Selfmappinget valamennyi HR-es és vezető kollégáimnak.
Bognár Anett

HR igazgató, DHL

Számomora a Selfmapping metodológia alkalmazásának a legnagyobb előnye, hogy kipróbált, nagyon magasszintű, pszichológiai alapokon nyugvó, objektív tudást nyerhetünk belőle. Ezt az ismeretet mi több módon is tudtuk hasznosítani. Egyrészt a vállalatunknál működtetett személyes fejlődési tervezéshez rendkívül fontos hozzáadott érték. Másrészt a csapaton belüli személyközi dinamikákat is nagymértékben segít megérteni. Bátran ajánlom a Selfmappinget mindazoknak, akik a HR munkához kiemelkedően igényes segítséget keresnek.
Berényi Attila

Ügyvezető igazgató, PepsiCo Hungary

A munkatársakon nagyon nagy a nyomás, erőn felül kell teljesíteniük, változik a külső környezet, a szervezet, a folyamatok. Azt, hogy hogyan képesek a vezetők és a kollégák megküzdeni ezekkel a kihívásokkal egyéni és csapat szinten – véleményem szerint a siker, a munkavállalói elégedettség és motiváltság kulcsa. A Selfmapping erre a problémára nyújt praktikus és gyors segítséget: szinte “gombnyomásra” kaphatunk – mind egyéni, mind csoportos – állapotfelmérést, és ami ennél is fontosabb: gyakorlatias és praktikus megoldási javaslatokat.
Kovács Viktória

Regionális HR vezető, AVON

Referenciák

Írjon üzenetet nekünk!