Kiválasztás

Mindenki nyer azzal, ha a feladat és az alkalmasság találkozik.
=

A kiválasztás elsődleges célja

A pozícióhoz és a cég aktuális törekvéseihez illeszkedő pályázó felvétele, akitől tartósan jó teljesítmény és mielőbbi önállóság várható

=

A kiválasztás további célja

Olyan jelöltre essen a választás, aki egyenletes, megfelelő energiaszinten működik, pozitív légkört teremt és konstruktív együttműködésre képes csapaton belül és kívül.

Szolgáltatásaink

Írásos elemzés a jelöltről a Selmapping teszt eredményei alapján

A kiválasztással kapcsolatos döntés támogatásához a Selfmapping teszt eredményeit fölhasználva írásos elemzés készül a jelöltekről,

melynek célja, hogy a kiválasztásért felelős személyek hatékony segítséget kapjanak a munkájukhoz.

Igényfelmérés

Tisztázzuk a Megrendelő pozícióval kapcsolatos elvárásait.

 

 

Teszt megrendelése

Miután megkaptuk a tesztre vonatkozó megrendelést, biztosítjuk a teszthez való hozzáférést, valamint tájékoztató levelet küldünk.

Elemzés

A teszt eredményei alapján a következőket elemezzük: egyéni teljesítmény, együttműködési készség, pozícióhoz illeszkedés.

 

Írásos összefoglaló

Selfmapping szakértőnk összefoglalót készít az elemzés eredményéről.

1,5-2 oldalas írásos elemzésből könnyen átlátható, hogy az adott személy illik-e a pozíció elvárásaihoz, a vezetőjéhez és a csapathoz.

Példaként nézzen meg egy rövid részletet egy elemzésből!

“Kockázatot jelent ebben a munkakörben, hogy főképp kitalálni szereti a dolgokat és elindítani a kezdeti lépéseket. Ha mást kell csinálnia, akkor unatkozni kezd, illetve hiányosságok várhatóak a megvalósítás lépéseinek kidolgozásában és az ellenőrzésben.

Elvárása, hogy a menet közben jövő új ötletei megvalósításra kerüljenek, még akkor is, ha emiatt részben feleslegessé válik mások addigi munkája. Ez sokaknak fárasztó és demotiváló, amin tovább ront, hogy hajlamos leértékelni a szisztematikus megvalósítókat. “

Assessment Center

Az interjún a jelölt a megoldásairól beszél. Ezzel szemben az AC célja, hogy beszéd helyett cselekedjen.
Az értékelők célirányos feladatok, interakciók során tapasztalják meg a pozícióhoz szükséges kompetenciák szintjét és a jelölt váratlan helyzetekben való reakcióit. 
Az AC-k során értékelőink aktív szerepben vannak. Tudatosan kezdeményeznek és menet közben célirányosan alakítanak beszélgetéseket és szituációkat, hogy a jelöltek alkalmasságával kapcsolatban hasznos plusz információt nyerjenek.

Elvárt kompetenciák meghatározása

Meghatározzuk azokat a kompetenciákat, melyek a pozícióban végzett feladatok, kritikus helyzetek kezeléséhez szükségesek, valamint a céghez, csoporthoz való sikeres illeszkedés feltételei.

AC előkészítése

Előkészítjük a feladatokat és az értékelő lapokat, felkészítjük a megrendelő értékelőit a részvételre és a szabályokra.

Az AC folyamata

Levezetjük az AC-t, biztosítjuk saját szakemberünk részvételét, irányítjuk az értékelő megbeszélést, támogatjuk a döntéshozatalt.

 

 

Egyéni visszajelzés

Minden résztvevőnek visszajelzést adunk, hiszen akik nem nyerték el a pozíciót, hasznos információkat kaphatnak saját működésükre vonatkozóan. Ez a cég köszönete az idejükért.

Referenciák

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.