Kiválasztás

Mindenki nyer azzal, ha a feladat és az alkalmasság találkozik.
=

A kiválasztás elsődleges célja

A cél, hogy a pozícióhoz és a cég aktuális törekvéseihez illeszkedő pályázó kerüljön felvételre, akitől tartósan jó teljesítmény és mielőbbi önállóság várható.

=

A kiválasztás egyéb célja

Olyan jelölt kerüljön kiválasztásra, aki stabilan jó energiaszintet tart, pozitív légkört teremt és konstruktív együttműködést alakít ki csapaton belül és kívül.

Szolgáltatásaink

Selfmapping teszt írásos elemzése

A kiválasztással kapcsolatos döntés támogatásához készült írásos elemzés, amely a jelölt Selfmapping teszt eredményei alapján készül. Cél, hogy a jelöltek állításáért és a döntésért felelős személyek hatékony segítséget kapjanak a munkájukhoz.

Igényfelmérés

Megrendelői elvárás tisztázása az adott pozícióval kapcsolatban

Teszt megrendelése

Selfmapping teszt megrendelés, tájékoztató levél, hozzáférés kérés

Elemzés

Egyéni teljesítmény, együttműködés, pozícióhoz illeszkedés elemzése

Írásos összefoglaló

Selfmapping szakértők által készített összefoglaló az elemzés eredményéről

1,5-2 oldalas írásos elemzésből könnyű annak megítélése, hogy adott személy illik-e a pozíció elvárásaihoz, a vezetőjéhez és a csapathoz.

Példaként nézzen meg egy rövid részletet egy elemzésből!

“Kockázatot jelent ebben a munkakörben, hogy főképp kitalálni szereti a dolgokat és elindítani a kezdeti lépéseket. Ha mást kell csinálnia, akkor unatkozni kezd, illetve hiányosságok várhatóak a megvalósítás lépéseinek kidolgozásában és az ellenőrzésben.

Elvárása, hogy a menet közben jövő új ötletei megvalósításra kerüljenek, még akkor is, ha emiatt részben feleslegessé válik mások addigi munkája. Ez sokaknak fárasztó és demotiváló, amin tovább ront, hogy hajlamos leértékelni a szisztematikus megvalósítókat. “

Assessment Center

Az interjún a jelölt a megoldásairól beszél. Az AC célja, hogy beszéd helyett cselekedjen. Így az értékelők célirányos feladatok, interakciók során tapasztalják meg a pozícióhoz szükséges kompetenciák szintjét és a váratlan helyzetekben való viselkedést.
Olyan AC-kat tervezünk, ahol az értékelők aktív szerepben vannak. Tudatosan kezdeményeznek és menet közben célirányosan alakítanak beszélgetéseket és szituációkat, hogy a jelöltek alkalmasságával kapcsolatban hasznos plusz információt nyerjenek.

Elvárt kompetenciák meghatározása

Pozícióban végzett feladatok, kritikus helyzetek kezeléséhez szükséges kompetenciák, és a céghez, csoporthoz való sikeres illeszkedés elvárásai.

AC előkészítése

Feladatok és értékelő lapok elkészítése, a Megrendelő értékelőinek felkészítése az aktív részvételre és a szabályokra.

AC megtartása

A teljes AC levezetése, sz.e. plusz értékelő biztosítása, az értékelő megbeszélés irányítása, az értékelés és döntéshozatal támogatása.

Egyéni visszajelzés

Fontos, hogy visszajelzést kapjanak azok az AC résztvevők, akik nem kerültek kiválasztásra. Ez hasznos tükör a számukra és a cég köszönete az idejükért.

Referenciák

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.