Selfmapping Teszt

A Selfmapping egy innovatív, komplex humándiagnosztikai teszt és szoftver

MIBEN MÁS?

Hiteles

Tapasztalt szakemberek készítették

A Selfmapping tesztet megalapozott szakmai tudással, nagy tapasztalattal rendelkező tanácsadók és fejlesztő szakemberek készítették. Céljuk egy olyan diagnosztikus eszköz létrehozása volt, amivel pontosan, hatékonyan tudják segíteni a vezetőket és a HR területet a változások közepette.

Gyors

 Kitöltés utáni azonnali eredmény

A tesztkitöltés után azonnal láthatóak az egyéni és csoportos eredmények. Ha fontos az agilis működés, ha az elhúzódó mérések helyett gyors válaszra van szükség, akár 1 óra múlva pontos, tervezést és döntést támogató képet kap a csoportokról, szakterületekről vagy a teljes cégről.

Átlátható

 Logikus felépítés, egyszerű kezelés

A teszt témakörönként – például egyéni teljesítmény, változáskezelés – csoportosítja a faktorokat, azonnal mutatva az erősségeket és kockázatokat. A teljes táblázatban való összefoglalás az ok-okozati kapcsolatok és összefüggések vizsgálatát, a gyökérokok megtalálását egyszerűsíti.

Komplex

133 faktor egyidejű mérése

Készségek, képességek, kompetenciák, személyiségjellemzők mellett a munkahelyi tényezőket is vizsgálja. Legyen szó proaktivitásról, felelősségvállalásról, döntésképességről vagy éppen csoportlégkörről, a Selfmapping eredménye pontos választ ad az adott jellemző aktuális szintjéről.

Rugalmas

Egyéni és csoportos felmérés egy időben

A Selfmapping szoftvere párhuzamosan készít egyéni és csoportos értékeléseket. Elemezhető a vezetők és a csoportok kölcsönhatása, a közös kompetenciakészlet, a csoportdinamika. Meghatározhatók a csoporton és szervezeten belül észlelt kockázatok és azok okai.

Hatékony

Tetszőleges méretű és felépítésű csoportképzés

Egyszerre akár 100 csoport egy időben történő felmérésére alkalmas a szoftver, úgy, hogy egy munkatárs akár több csoportba – például IT és talent – is tehető. Így nemcsak pontos képet kap a cégről, hanem egy méréssel a teljes HR terület – HRBP-k, tehetség- és karriermenedzsment, stb. – részletes információt kap.

Vizuális

Változáskövetés: vonaldiagram a mérések összehasonlítására

A szoftver össze tud hasonlítani két különböző időpontban felvett egyéni vagy csoportos eredményt, ami követhetővé és ellenőrizhetővé teszi a coaching, tréning vagy szervezetfejlesztési célok elérését. A vonaldiagram megmutatja két csoport különbségeit, egy személy referencia csoporttól való eltérését.

A Selfmapping teszt három vizsgált területe

I. Stresszállapot és stresszkezelés szintje

A stressz a lázhoz hasonlítható. A láz jelzi, hogy baj van és önmagában is lehetnek káros következményei. Fontos megtalálni az okát. A kiváltó októl függetlenül, többféle módon védekezik a test a túlhevülés ellen.

A Selfmapping hőmérőként méri a stressz szintjét, jelezve, hogy valami probléma van. Megmutatja, milyen káros következményekkel jár: például kiégés vagy adott kompetenciák meggyengülése. Azonosítja, miért alakult ki. Vizsgálja, hogy a stresszkezelés mely összetevője milyen hatékonyan ad védelmet ellene.

Az első modul tehát nem csak a jó energiaszint megőrzésében segít, hanem információkat ad a II-III. modul összefüggéseinek megértéséhez.

f

II. Megküzdő erő szintje

A Selfmapping az eredményes megoldásokhoz szükséges alkotóelemeket vizsgálja: készségeket, képességeket, kompetenciákat, személyiségjellemzőket.

Azt méri fel, milyen szinten tud az adott személy vagy csoport higgadtan és magabiztosan cselekedni. Milyen erősek az egyéni teljesítményt meghatározó egyes tényezők. Milyen légkört és együttműködést képes teremteni. Milyen erősek a változáskezelés különböző elemei.

A teszt ezzel választ ad arra, hogy adott területeken vagy komplex megoldásokban mi jelent kockázatot, mi miért problematikus, mit lehet és mit szükséges fejleszteni a javítás érdekében.

III. Munkahelyi tényezők milyensége

Hiába a kiváló egyéni teljesítmény, a remek kapcsolati kompetenciák, a legjobb ember sem tud csodát tenni, ha a munkahelyén szervezetlenség, kiszámíthatatlan vezető, állandóan elégedetlenkedő csapat vagy fullasztó meleg van. Ez fordítva is igaz, egy remek vezető és cég is csak korlátosan tud hatni egy gyenge minőségben dolgozó, de más felelősségét kereső emberre. A helyzet azonban ritkán ilyen szélsőséges.

A Selfmapping III. ezeket az összetett hatásokat és kölcsönhatásokat segít kideríteni. Az ok-okozati összefüggések vizsgálatát teszi lehetővé, hogy a megfelelő helyen lehessen beavatkozni.

Céges ügyfelek számára

Egyéni kitöltők számára

SELFMAPPING SZAKÉRTŐ KÉPZÉS

 

Akinek ajánljuk: Coachok, trénerek, szervezetfejlesztők, HR szakemberek

A nyílt képzéseket 6-10 fős csoportok számára tartjuk.

visszajelzések

Sokféle szempontból dicsérhetném, milyen gyors, strukturált, alapos, könnyen értelmezhető és vizuális, átfogó és cselekvésre ösztönző a Selfmapping. Én mégis az egyszerű felhasználhatóságában és hitelességében látom a Selfmapping igazi különlegességét. Megnyugtató számomra, hogy olyan tapasztalt szakemberek állították össze, akiknek napi gyakorlatuk van egyének, vezetők, csoportok és szervezetek fejlesztésében. Őszintén ajánlom a Selfmappinget valamennyi HR-es és vezető kollégáimnak.
Bognár Anett

HR igazgató, DHL

Számomra a Selfmapping metodológia alkalmazásának a legnagyobb előnye, hogy kipróbált, nagyon magasszintű, pszichológiai alapokon nyugvó, objektív tudást nyerhetünk belőle. Ezt az ismeretet mi több módon is tudtuk hasznosítani. Egyrészt a vállalatunknál működtetett személyes fejlődési tervezéshez rendkívül fontos hozzáadott érték. Másrészt a csapaton belüli személyközi dinamikákat is nagymértékben segít megérteni. Bátran ajánlom a Selfmappinget mindazoknak, akik a HR munkához kiemelkedően igényes segítséget keresnek.

Berényi Attila

Ügyvezető igazgató, PepsiCo Hungary

A munkatársakon nagyon nagy a nyomás, erőn felül kell teljesíteniük, változik a külső környezet, a szervezet, a folyamatok. Azt, hogy hogyan képesek a vezetők és a kollégák megküzdeni ezekkel a kihívásokkal egyéni és csapat szinten – véleményem szerint a siker, a munkavállalói elégedettség és motiváltság kulcsa. A Selfmapping erre a problémára nyújt praktikus és gyors segítséget: szinte “gombnyomásra” kaphatunk – mind egyéni, mind csoportos – állapotfelmérést, és ami ennél is fontosabb: gyakorlatias és praktikus megoldási javaslatokat.
Kovács Viktória

Regionális HR vezető, AVON

Referenciák

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.