Gyakran Ismételt Kérdések

Összegyűjtöttük és megválaszoltuk a leggyakrabban előforduló Selfmappinggel kapcsolatos kérdéseket.
Érdemes-e szervezeti átalakítások, fejlesztések vagy tréningek tervezése előtt Selfmappinget kitöltetni a munkatársakkal?
Kifejezetten ajánlott! A Selfmapping csoportos értékelése lehetőséget biztosít arra, hogy egy csoport, terület, vagy akár az egész cég esetében is lássa, hogy milyen változtatásokra van szükség és milyen erőforrásokra támaszkodhat.
Használható-e a Selfmapping kiválasztáshoz?

IGEN! Már használták is, és kiválóan bevált. Még olyan kérdésekre is választ ad, melyik pályázó erős abban, amiben egyébként elég gyenge a csoport.
Kiválasztásnál fontos tudni, hogy a kitöltő személynek saját magának kell engedélyeznie a hozzáférést a saját felületéhez. Később visszavonhatja ezt az engedélyt, így újra csak ő fér hozzá saját értékeihez vagy későbbi kitöltései eredményeihez.

Érdemes-e egyéni coaching folyamat megkezdése előtt Selfmappinget kitölteni?
Nagyon is. Sokkal pontosabban és mélyebben segít átgondolni a kitűzött célokat.
Mi történik akkor, ha a cégem rendeli meg nekem a Selfmappinget?

Céges megrendelés esetén automatikus e-mailt kap a bejelentkezéshez és kitöltéshez szükséges információkkal. Fontos, hogy ilyenkor már nem kell regisztrálnia, mert ez a megrendeléssel automatikusan megtörténik. Egyéni eredményeit csak Ön láthatja, még akkor is, ha cége rendelte meg Önnek a kitöltést.

 

Nem kaptam meg az e-maileket, pedig a honlap azt írta, hogy elküldte. Mit tegyek?
Ellenőrizze a spam fiókját is, ugyanis egyes levelező rendszerek ide helyezik az általunk küldött e-maileket.
Ki készíti a szakértői anyagokat és ad visszajelzést?

A szakértői anyagokat és a visszajelzéseket minden esetben olyan szakember készíti, aki részt vett a Selfmapping szakértőképzésen és sikeres vizsgát tett. A pontos feladattól függően úgy választunk szervezetfejlesztő, tréner, coach, pszichológus stb. szakembert, hogy pontos és érdemi választ tudjon adni a felmerülő kérdésekre.

 

Hol találom az eredményeimet?

Az eredményeket bejelentkezés után Saját oldalán, az Értékelésem, valamint a Fejlesztési javaslatok menüpontok alatt találja. Az eredmények exportálhatók PDF formátumban

 

Nem találom a szöveges leírásokat. Ezek hol vannak?

A szöveges leírások bejelentkezés után Saját oldalán az Értékelésem menüpont alatt érhető el. Itt, ha ráklikkel a főfaktor nevére – pl. magabiztosság -, kinyílik a főfaktor, megmutatva, milyen összetevőkből áll. Bármelyik főfaktorra vagy összetevő (alfaktor) nevére klikkel ezek után, megmutatja a szöveges definíciót és az elért érték (pl. komfort szint) magyarázatát.

 

Mit tartalmaz a PDF formátumban exportálható anyag?

A megnyitott értékeléstől függően minden, adott személyre/csoportra/területre/cégre vonatkozó szöveges eredményt, táblázatot és beállított összehasonlítást. Ez a file igen hosszú, mert a faktorok definícióját, az adott szinthez (értékhez) adott szöveges magyarázatokat is tartalmazza.

 

Hogyan tudom másoknak (pl. coachnak) egyszerűen megmutatni egyéni eredményeimet?

Egyéni eredményeit csak Ön láthatja, azonban lehetősége van bejelentkezés után a Hozzáférés adása menüpont alatt megadnia annak a személynek az adatait, akivel szeretné megosztani eredményeit. A hozzáféréssel rendelkező személy megnézheti eredményeit és fejlesztési javaslatát is. Az adott hozzáférést bármikor visszavonhatja.

 

Hogyan tudom másoknak (pl. vezetőnek, szervezetfejlesztő szakembernek) megmutatni a csoportos eredményeket?

A csoportos eredményeket bejelentkezés után a Hozzáférés adása menüpont alatt tudja megosztani másokkal. Fontos, hogy ebben az esetben bejelentkezéskor a Saját céges fiókot kell választania! Az adott hozzáférést bármikor visszavonhatja.

A korábbi eredmények megosztására a Maximum jogkör szolgál. Akit Maximum jogkörrel ruház fel, az megtekintheti a céges eredményeket és céges fejlesztési javaslatokat, valamint megrendelést is indíthat a cég nevében.

Akit Csoportos megrendelésre korlátozott jogkörrel ruház fel, az indíthat megrendelést a cég nevében és azoknak a csoportoknak az eredményeit és fejlesztési javaslatait tekintheti meg, akiknek ő indította a megrendelést. (Vagyis a korábbi csoportos eredményeket nem látja.)

Ha az eredményekből prezentációt szeretne készíteni, akkor a Céges értékelés menüpont alatt látható eredményekből az egyes képeket egyenként is exportálhatja a jobb felső sarokban látható export gombok segítségével.

 

Átnéztem az értékelésemet, és szeretném személyesen átbeszélni egy szakemberrel. Tudnak-e ajánlani megfelelő embert, illetve hogyan vehetem fel vele a kapcsolatot?

Kérjük, írjon egy e-mailt nekünk a Kapcsolat menüpontra klikkelve vagy a hello@selfmapping.com címre, megadva nevét, mobilszámát és igényét. Munkatársunk keresni fogja és segítségére lesz.

 

Miért csak együtt rendelhető meg az I. és II. modul?

Azért, mert így készülhet megfelelő fejlesztési javaslat.
Például nem mindegy, valaki azért indulatos-e, mert kiégett, mert egyébként is robbanékony ember, vagy mindkettő együtt igaz. Ezt pedig csak a két modulból együttesen lehet megtudni.

 

Mennyi ideig tart kitölteni a három modult?

Eddigi tapasztalataink szerint kb. 45-70 perc. A három modul külön-külön hozzáférhető, így nem szükséges azonnal nekifogni a következőnek.

 

Hány fős csoportnak rendelhető meg csoportos értékelés és fejlesztési javaslat?

Felső létszámkorlát nincs. Alsó viszont van. 4 fő alatt nem engedi a szoftver a megrendelést sem. Oka a személyes eredmények védelme. 2-3 főnél kikövetkeztethető, kinek az eredménye javítja vagy rontja a csoport értékét adott faktoroknál.

 

Miért nem nézhetem meg más értékelését, ha én rendeltem meg és én fizettem ki?

A Selfmapping egyéni értékelése bizalmas, mindegy ki a megrendelő vagy ki fizeti. Csak a tesztet kitöltő személyeknek van ehhez hozzáférése. Ennek oka, hogy így mindenki őszinte válaszokat adhat és hiteles eredményt kap kézhez.

 

Honnan látom, hogy mennyit fejlődött az általam vezetett csoport?

A Selfmapping szervere a kitöltés dátumával együtt menti el a csoportja eredményeit, melyeket bármikor újra megnézhet. Új kitöltéskor a kezelőpanel “másodlagos összehasonlítások” pontjánál tetszőlegesen beállíthatja, a csoport melyik/mindegyik régi eredményével szeretné összehasonlítani az új eredményeket. A grafikon minden kért korábbi kitöltés eredményét egyszerre mutatja, az új értékekkel együtt.

 

Mennyi idő múlva érdemes megismételni a tesztet?

Minimum három hónap teljen el a két kitöltés között. Ezt még akkor is érdemes kivárni, ha közben tréningen, coachingon volt, illetve más fejlesztő folyamatban vett részt. A tapasztalatoknak, tanultaknak be is kell épülnie a viselkedésbe és a megoldásokba. Az igazán ajánlott a hat hónapos várakozási idő.

 

Küldjön üzenetet nekünk!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Az online tesztoldalra kizárólag a Szakmai Műhely résztvevői tudnak belépni.

 

Kérjük, jelezze a program szakmai vezetőjének vizsgázási igényét vagy írjon az info@selfmapping.com email címre üzenetet. Elküldjük Önnek a belépési adatokat.